Contact
GoorseMHC
hockey
Adres
GoorseMHC
Rubensstraat 2
7471 HX Goor

0547-271812
terug naar vorige scherm
Clubscheidsrechters hockeyverenigingen volgen extra opleiding.
16-10-2019 | 

Clubscheidsrechters hockeyverenigingen volgen extra opleiding.

Voor hockey scheidsrechters met een club scheidsrechters kaart die zich verder willen ontwikkelen, is er een speciaal opleidingsprogramma van de KNHB. Daarmee word je clubscheidsrechter-plus (CS+) en kun je wedstrijden op hoger niveau fluiten. CS+ scheidsrechters worden ingezet bij wedstrijden van de eerstelijnselftallen die niet door bondsscheidsrechters worden gefloten. Ook fluiten ze de wedstrijden waar veel scheidsrechters kennis en begeleiding nodig is.

Hoewel er ieder jaar CS+ opleidingen worden gegeven op verschillende hockeyverenigingen in de regio, hebben dit seizoen meerdere verenigingen de handen in elkaar geslagen en zijn gaan samenwerken om op deze manier meer cursisten op te kunnen leiden, die ook nog eens bij elkaars verenigingen gaan fluiten.

HCHN uit Nijverdal, HC Twente uit Hengelo, MHC Almelo, HCHR uit Holten, Goorse MHC en HHC Haackey uit Haaksbergen leveren 6 ervaren leercoaches die in totaal 16 cursisten gaan opleiden, begeleiden en beoordelen. Inmiddels zijn er ook gesprekken gaande met OHC Bully uit Oldenzaal om ook deze vereniging te betrekken in deze samenwerking.

De CS+ opleiding bestaat uit 3 workshops (weerbaarheid, positionering en spelregelkennis), persoonlijke begeleiding en beoordeling, het fluiten van verschillende wedstrijden van eerstelijnsteams en een praktijktoets. De cursisten werken aan de hand van leerdoelen naar hun afsluitende praktijktoets toe. Mochten de CS+ cursisten zich nog verder willen ontwikkelen, dan kunnen ze daarna een opleiding tot Bondsscheidsrechter (BIO) gaan volgen, waarna ze voor de KNHB in de regio wedstrijden kunnen gaan fluiten.

Voor de cursisten en leercoaches is een Whatsapp groep aangemaakt, waarin niet alleen de wedstrijden worden gepland, maar de cursisten ook spelregel casussen voorgelegd krijgen, waardoor er discussies ontstaan over de interpretatie van de hockey spelregels. Op 11 oktober hebben de cursisten en hun leercoaches de Silver Cup wedstrijd van Twente Heren 1 tegen Doetinchem bekeken en besproken.


 
 

Hoofdsponsor

Sponsoren
Statistieken
zaterdag 14 december 2019
Aantal leden (info) 331
Nu online
Leden met @ 100,0%
SMS Bereik (teams) 85,2%
Mededelingen
Clubcompetitie
1. D1 Zaal
2. MD1
3. MC3
4. MB1
5. MB3
hele clubcompetitie..
Bardienst
(% bezetting bar)
december 0 %
januari 0 %
februari 0 %
Laatste reacties
Wedstrijden quicklinks
Recente verslagen
Nog geen verslagen.
Clubprestaties
overall greengeelred
week greengeelred

overall: 26% |week: %

Teams