Scheidsrechters

 

Scheidsrechters vormen een onmisbaar onderdeel van de hockeysport en dus ook van de GoorseMHC. Want iedereen wil graag dat de wedstrijden van zijn/haar team goed en fair worden gefloten.

Tijdens de wedstrijden van de F-jes en de E6-tallen worden geen scheidsrechters ingezet maar maken we gebruik van spelbegeleiders. Dit wordt verzorgd door de ouders van kinderen uit deze teams. De wedstrijden van de E8-tallen worden in de regel gefloten door beginnende scheidsrechters. Zo kunnen deze vaak nog jonge scheidsrechters "spelenderwijs” ervaring op doen. Deze jonge scheidsrechters worden dan tijdens het fluiten begeleid door een meer ervaren scheidsrechter.

Voor de wedstrijden vanaf de D-elftallen hebben we elk speelweekend gemiddeld 16 scheidsrechters nodig. Daarom is het van essentieel belang dat zo veel mogelijk spelers/speelsters hun clubscheidsrechterkaart halen.

 

De KNHB onderschrijft dit belang door te stellen dat elke speler van 16 jaar of ouder een kaart moet hebben/halen.

Uiteraard moedigen wij aan dat ook andere geïnteresseerden, bijvoorbeeld ouders een scheidsrechterskaart halen! De arbitragecommissie verzorgt elk jaar de "in house” clubscheidsrechtersopleiding.

In het seizoen 2019/2020 gaan wij ook van start met de opleiding CS+, een soort gevorderden opleiding, voor degenen die plezier hebben in het fluiten en zich er verder in willen ontwikkelen.

De arbitragecommissie maakt de indeling wie welke wedstrijd gaat fluiten, waarbij natuurlijk rekening gehouden wordt met eigen hockeywedstrijden en met het niveau.

Mocht je toch een keer niet kunnen fluiten dan zorg je in principe zelf voor vervanging en je informeert de arbitragecommissie. Voor vragen en of opmerkingen kunt je een mail sturen naar [email protected]